LightRun

Loop mee met de Helmondse LightRun! JIBB organiseert dit samen met atletiekvereniging H.A.C. Helmond.

Hardlopen is ontzettend leuk. Zeker voor kinderen. Kun jij 1 kilometer hard lopen? Probeer het eens en doe mee aan de LightRun in je eigen Helmond. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar vindt op zaterdag 19 mei een loopwedstrijd van 1 kilometer langs het kanaal en rondom het kasteel plaats.  In een geweldige atmosfeer kunnen jongens en meisjes hun beste beentje voortzetten. De LightRun start om 20.00 uur. Dus, Doe mee en moedig je buren, je sportteam, je klasgenoten of misschien wel je ouders aan om de loopschoenen aan te trekken. Daag hen uit om samen een topprestatie te leveren.

Daarnaast is er ook speciaal voor de oudere kinderen van 10, 11 en 12 jaar een LightRun van 2 km met 2 rondes van 1 km. Zij hebben dus de keuze tussen de LightRun van 1 km of 2 km

De LightRun 2 km start om 20:20 uur. Ben je sportief en houdt je van rennen? Dan is de LightRun echt iets voor jou! Daag jezelf uit. Wacht dus niet langer en ga snel naar inschrijven.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen  slechts 3 euro per kind. Dit is inclusief een mooie medaille!

Categorieën en prijzen
Er zijn drie leeftijdscategorieën, met een apart klassement voor jongens en meisjes. Laat zien hoe snel jij die ene kilometer kunt lopen. De snelste drie jongens en meisjes uit elke categorie winnen een mooie prijs! De jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar kunnen kiezen voor de 1 km of de 2 km Lightrun.

LightRun 1 km
6 en 7 jaar
8 en 9 jaar
10, 11 en 12 jaar

LightRun 2 km
10, 11 en 12 jaar

Sportiefste school
Graag belonen we de school die met de meeste kinderen mee doet aan de LightRun! Zet je dus in om zoveel mogelijk kinderen van je school mee te laten doen. Samen lopen is ook nog eens hartstikke leuk! Vul dus bij het inschrijven op het formulier de naam in van jouw basisschool in het veld ‘Naam school’! Welke school in Helmond zal de titel Sportiefste School van Helmond winnen? Misschien gaat de juf of meester wel met jullie meetrainen. Hardlopen doe je samen (en trainen ook).

Programma
De start is bij het Havenplein, dus ouders en fans kunnen je tijdens de route aanmoedigen.
20.00 uur – Start LightRun 1 km
20.20 uur – Start LightRun 2 km
20.45 uur – Prijsuitreiking individueel (6x voor de 1 km en 2x voor de 2 km)
Om 21.00 uur start voor iedereen van 13 jaar of ouder de NightRun. Een route door het centrum en de binnenstad van 5, 10 of 15 kilometer. Ook zij schrijven in via deze site.
Doe je niet mee? Kom dan gezellig aanmoedigen.

Datum
Zaterdag 19 mei

Locatie
Havenplein
Helmond

Contact
Heb je nog vragen over de LightRun? Stuur dan een mail naar gielswinkels@jibbhelmond.nl

Inschrijven
Wacht dus niet langer en ga snel naar inschrijven.