De basis van bewegen!

200

Van kleins af aan heb ik gesport. Van alles heb ik gedaan. Turnen, dansen, balsporten, ik vond het allemaal leuk. Uiteindelijk ben ik gaan volleyballen. Dat ik een sportopleiding ging doen was voor mij logisch. Na mijn CIOS opleiding ben ik gymlessen gaan geven voor een BSO en in 2010 ging ik aan de slag bij JIBB. Sport was voor mij altijd een vanzelfsprekendheid.

Inmiddels weet ik dat dit lang niet voor iedereen het geval is. Vol enthousiasme begonnen we in 2010 met JIBB sportclinics te geven op de basisschool. Natuurlijk vonden veel kinderen dit leuk. Maar al snel kwamen wij er achter dat de motorische ontwikkeling bij veel kinderen minder was dan wij verwacht hadden. Een bal gooien en vangen, klimmen, vallen, balanceren, veel was voor verbetering vatbaar.

Met JIBB willen we zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen én houden. We laten mensen (jong en oud) zelf ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen. Om een sport te vinden die bij je past moet je het zelf doen. De kans op plezier in bewegen is groter als de motoriek goed ontwikkeld is.

Daarom is het goed om te zien dat er bij sportclubs steeds meer mogelijkheden zijn om kinderen op hele jonge leeftijd motorisch te ontwikkelen. Kleuter judo, dans, gym, kaboutervoetbal, kangoeroeklup, funkey en ga zo maar door. Allemaal gekoppeld aan sportclubs (en bonden) waarbij de nadruk ligt op de algehele motorische ontwikkeling.

Bij JIBB zijn we uiteraard ook actief om de motorische basis zo goed mogelijk te ontwikkelen. Beweegdiploma’s bij kleuters en de inzet van vakleerkrachten op basisscholen zijn daar goede voorbeelden van. In samenwerking met het regionaal autisme centrum organiseren we ook een wekelijks beweeguurtje. Deze ‘sensomotorische training’ koppelt motorische ontwikkeling aan zintuiglijke waarneming. Kansen genoeg om voor iedereen de sport te ontdekken die bij jou past!

JIBB’er Kirby


Comments are closed.