De beweegnorm!

198

Klinkt dat even belerend! En juist dat willen we niet zijn. Recent kwam in het nieuws dat het ministerie van VWS nieuwe beweegrichtlijnen heeft opgesteld. Maar wat hebben we daar nu aan?

Wandelen, fietsen, trap lopen, de was doen, de hond uit laten. Het zijn allemaal actieve bezigheden die we veelal onbewust doen. Het is allemaal beweging en bewegen is goed. Meer bewegen is beter! Maar voor veel mensen is dat niet zo eenvoudig als het lijkt.

De kunst van voldoende bewegen is om een manier te vinden die je vol blijft houden. De fiets nemen in plaats van de auto, de trap in plaats van de lift en dat soort praktische dingen helpen in het dagelijkse leven. Maar hoe vind je nu een sport (beweeg activiteit) die bij je past. Wat vind je leuk? Waarom zou je het doen?

Wij zijn er van overtuigd dat er voor iedereen een manier van sporten/bewegen is die bij je past. Uiteraard beseffen wij dat het niet voor iedereen eenvoudig is om hier mee te beginnen. Sport je graag alleen? Wil je sporten op een tijdstip dat je zelf bepaalt? Beweeg je graag met anderen? Houd je van competitie? Ga je graag de buitenlucht in? Heb je behoefte aan (professionele) begeleiding? Wil je graag sporten met anderen maar heb je even tijd nodig om je op je gemak te voelen in een groep? Het zijn allemaal vragen die we kunnen bespreken én waarvoor we een oplossing hebben.

Er is een relatief ‘eenvoudige’ weg naar de sportvereniging. Valpreventie voor ouderen. Sensomotorische training in samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum. Maar ook lopers groepen, zelfverdedigingssporten of Beweegtuinen. Er is écht iets wat bij jou als persoon past én wij weten de weg er naar toe.

Voor de beweegnorm wil men dat je meer uithoudingsvermogen krijgt en sterkere botten en spieren. Nou, daar weten wij wel raad mee!

JIBB’er Anke


Comments are closed.