Gemeenteraadsverkiezingen en Sport!

193

Op woensdag 21 maart is het zover. De gemeenteraadsverkiezingen. We krijgen met z’n allen de kans om te stemmen. Maar waar stem je nu op? Hoe goed sluit een partijprogramma aan bij jou als persoon of je persoonlijke situatie?

Uiteraard hebben wij met extra belangstelling gekeken naar de verschillende visies over sporten, bewegen en een gezonde leefstijl. Sport en bewegen wordt soms genoemd in programma’s maar soms ook ‘overgeslagen’.

Vele onderzoeken hebben het al vaker bewezen, sporten maakt blij. Zelfs een lage intensiteit aan lichaamsbeweging zorgt al voor een aanzienlijke verbetering in je mentaal welzijn. Wat voor wandelen geldt, geldt ook voor andere vormen van sport. Misschien zelfs in een hogere mate. Fietsen, zwemmen, een flinke fitness-sessie, boksen, pilates of bootcamp; het zijn allemaal manieren om je hersenen ‘aan de gang’ te krijgen. Want je lijf doet misschien het werk, maar het is je koppie dat voor de chemische stofjes zorgt. Om het niet te technisch te maken, er komen simpelweg gelukshormonen vrij in je hersenen op het moment dat je beweegt.

In Helmond kun je bijna elke sport beoefenen. Vele balsporten maar ook surfen, zeilen, kanovaren, (kick)boksen, judo, tafeltennis, bootcamp, crossfit, motorcross, wielrennen en vele vormen van dans. Een groot aantal Helmonders is lid van een sportclub. Om fit te blijven, om mensen te ontmoeten of om te presteren. Op ieder niveau en voor ieder wat wils.

Wij vinden sport één van de belangrijkste bezigheden in de maatschappij. Niets draagt zó goed bij aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen. Niets zorgt voor een betere gezondheidsbasis bij (opgroeiende) kinderen dan sporten/bewegen. Bij sportclubs sluiten mensen vriendschappen voor het leven.

Wij dagen alle politieke partijen uit om te gaan sporten. Wellicht komen er zoveel gelukshormonen vrij dat sport en bewegen een prominente plek krijgt in de verkiezingsprogramma’s! We zullen er allemaal bij gebaat zijn 😉


Comments are closed.