Sportverenigingen, het mooiste wat er is!

210

Ik geef het meteen toe, ik ben wat gekleurd in mijn mening. Voor mij is er niets mooiers dan de sportvereniging. Als ik ’s avonds ergens fiets en lampen zie schijnen rondom een sportveld; dat vind ik echt gaaf.

Zoveel mensen die met elkaar plezier beleven aan iets wat ze leuk vinden om te doen. En als ik dan op zo’n sportcomplex de kantine in loop geniet ik helemaal van de unieke sfeer. Samen een bakje koffie drinken en een beetje ‘ouwehoeren’ over dagelijkse dingen, écht mooi!

Vroeger dacht ik dat ‘iedereen’ lid was van een voetbalclub. Sinds ik bij JIBB werk heb ik vrijwel alle mogelijke sportverenigingen van ‘binnen’ gezien. De korfbalclub, handbal, kickboksclubs, dansscholen, tennisverenigingen, een wielervereniging, watersportclubs, noem maar op… Ik vind ze allemaal even mooi. Overal zie je mensen die hun hele ziel en zaligheid geven voor zo’n club.

Die vrijwilligers zijn mensen naar mijn hart. Als sporter realiseerde ik me dat vroeger niet. Later werd ik zelf jeugdtrainer. Fantastisch vond ik het om doordeweeks met jonge kids te trainen en ’s zaterdags op pad te gaan. Tegenwoordig hoor ik vrijwilligers ook regelmatig zuchten en steunen. Ze krijgen veel ‘kritiek’ en daar begrijp ik niets van.

Bij de sportvereniging draait het op de eerste plaats om plezier. Leuk vinden wat je doet. In Helmond zijn er zoveel verschillende sporten die je kunt doen. Daar zit er (bijna) altijd wel eentje tussen die bij je past. De vrijwilligers van zo’n sportclub zullen er echt alles aan doen om het jou en/of je kids naar de zin te maken. Wij helpen je wel bij het ontdekken van de sport die bij je past 😉

JIBB’er René


Comments are closed.