Vallen én opstaan!

166

Recent was in het nieuws dat steeds meer oudere Nederlanders overlijden als gevolg van een valpartij. Vorig jaar betrof het tenminste 3.300 slachters, een stijging van 16%. Dat zijn schokkende cijfers.

Bij JIBB ben ik één van de vier Buurtsportcoaches. Ook wij willen mensen in beweging krijgen en houden. Dat hoeft niet per se sport te zijn. Voor ons is het belangrijk dat we via beweegactiviteiten bijdragen aan het algehele (sociale) welzijn van mensen. We wandelen, hebben beweeguurtjes, begeleiden meerdere keren per week mensen in de Beweegtuin, doen walking football én geven valpreventie trainingen.

Dat is natuurlijk niet toevallig. We werken nauw samen met zorginstellingen en andere specialisten. We kunnen niet alle valpartijen voorkomen maar we kunnen het risico wel terug dringen. Tijdens de valpreventie lessen bieden we mensen houvast en vergroten we het zelfvertrouwen. Op een eenvoudige manier besteden we aandacht aan spierkracht, balans en uithoudingsvermogen. We gaan niet aan de gewichten hangen en laten ook niemand een marathon lopen. We houden het leuk en gezellig.

De valpreventie lessen worden gegeven door een  Buurtsportcoach van JIBB. Iedereen is welkom om eens vrijblijvend kennis te komen maken met de lessen. Mensen die nog altijd heel mobiel zijn kunnen ook deelnemen aan onze weerbaarheidstrainingen. Daar werken we aan de algehele fitheid, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid.

Wij willen graag actief een bijdrage leveren aan het welzijn van onze ouderen. De stijging van het aantal valpartijen zullen we op deze manier in Helmond omzetten naar een daling.

JIBB’er Chaib


Comments are closed.