Wat doen wij?

Wat doen wij?

 Naschoolse sportcarrousel

Kinderen en jongeren maken gratis kennis met verschillende sporten via onze naschoolse sportcarrousels. In samenwerking met sportaanbieders laten wij kinderen zelf ervaren hoe leuk de diverse sporten zijn. In alle wijken, in de hele stad, kunnen kinderen deelnemen. Als er behoefte aan is dan zorgen we dat deelnemers daarna deel kunnen nemen aan de lessen bij de sportaanbieder.

Sportieve activiteiten in de wijk

In samenwerking met allerlei partners (Gemeente, LEV Groep, BJ Brabant, wijkverenigingen) organiseren wij activiteiten in wijken. Soms als onderdeel van onze naschoolse sportcarrousels, maar regelmatig ook sportieve evenementen. Wij werken graag samen met wijkbewoners die hiertoe initiatieven willen ondernemen.

Sportles tijdens school

Tijdens de gymlessen geven wij op alle Helmondse scholen regelmatig sportclinics. Wij willen hiermee alle kinderen en jongeren een sport laten ontdekken die bij hen past.

Bewegen voor volwassenen en ouderen

De Buurtsportcoaches van JIBB stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. Ze promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten die we aanpassen op iedere deelnemer. Ouder-kind gymnastiek, wandelen, fietsen en deelnemen aan de Beweegtuin zijn enkele van onze activiteiten.

GoldenSports

De GoldenSports beweeglessen worden georganiseerd in de wijken Helmond-Oost, Helmond-Noord en Helmond Binnenstad. In de buitenlucht ontmoet je buurt- en leeftijdsgenoten en maak je samen kennis met allerlei vormen van sport, spel en beweging. Deelnemers krijgen bovendien een gratis gezondheidscheck en ondersteuning van een fysiotherapeut.

Vakantieactiviteiten & Evenementen

Tijdens schoolvakanties organiseren wij activiteiten verspreid over de hele stad. Voor kinderen ligt de nadruk op kennismaken bij sportaanbieders.
Jongeren dagen wij uit met evenementen. Volwassenen en ouderen kunnen sowieso deelnemen aan de wekelijkse activiteiten. Daarnaast organiseren we jaarlijks een grote variatie aan evenementen voor verschillende doelgroepen.
Vrijwel alle evenementen organiseren we in samenwerking met partners.

Alles wat we doen is er op gericht om voor iedereen, jong en oud, een manier van bewegen te vinden die bij hen past.