Anke Collart

Anke Collart
Projecten

In het derde jaar van mijn studie Vrijetijdsmanagement (richting sport) op de NHTV in Breda heb ik 7 maanden stage gelopen in Zuid-Afrika. Ik heb daar voor kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen sporttoernooien opgezet, sportactiviteiten georganiseerd en het belangrijkste: kinderen plezier laten beleven aan sport. Tijdens deze stage werd mij duidelijk dat sport bij kinderen een verschil kan maken in hun leven en dat ik dat zo graag bij alle kinderen zou willen bereiken.

Na mijn afstuderen aan de NHTV kwam JIBB bij mij onder de aandacht en sindsdien ben ik daar werkzaam. Eerst als “Vliegende keep”, maar sinds begin 2014 als verantwoordelijke voor projecten). Ik draag zorg voor alle projecten binnen JIBB en probeer zo veel mogelijk vernieuwend en uitdagend te blijven werken.

In de tussentijd heb ik een KNHB Funkey cursus (hockey voor kleuters) gevolgd en daardoor ook veel Funkey lessen gegeven op basisscholen en BSO’s. Ook bij JIBB geef ik regelmatig (Funkey) lessen aan (kleuter)groepen.

In mijn vrije tijd sport ik zelf op redelijk hoog niveau. Ik ben keepster bij hockeyclub Eindhoven dames 1 en wij spelen in de Overgangsklasse. Naast hockey heb ik ook lang getennist en vind ik skiën erg leuk. Ik kijk ontzettend graag naar voetbal en heb ook een seizoenkaart voor PSV.

Ik hoop dat we met JIBB alle Helmonders bereiken en ze de kans geven om hun eigen sport te ontdekken.