Chaib el Maach

chaib

Chaib el Maach
Buurtsportcoach Binnenstad

Chaib el Maach, de buurtsportcoach in Helmond Binnenstad

Sinds mijn tiende levensjaar ben ik al actief met sport en bewegen. Geen sport is te gek voor me. Ik ben gestart met handbal, mountainbiken, voetbal, taekwondo en ben tot slot terecht gekomen in de budosport. .  In mijn jonge jaren heb ik veel gevoetbald en getaekwondo’d. Als taekwondo-ka heb ik vele prijzen behaald met het Nederlands team. Na een tijdje als assistent trainer en trainer bij “Tiger Academy Mierlohout”, uiteindelijk de overstap gemaakt naar een eigen sportschool in het centrum van Helmond, “Martial Arts Centrum Helmond” oftewel sportschool MAACH.

Na jaren te hebben gewerkt bij NOC*NSF als adviseur / consultant breedtesport, ben ik sinds 2013 vanuit stichting JIBB actief als  buurtsportcoach in de Binnenstad van Helmond. Hierbij de taak om de nog inactieve volwassenen en ouderen ook proberen te binden en ze een vrijetijdsbesteding  mee te geven. In samenwerking met allerlei partners probeer ik deze doelgroepen  zo breed mogelijk te informeren naar de mogelijkheden in hun wijk en indien gewenst te koppelen aan de verenigingen.

De reden dat ik hier ben gestart ben was dat ik iets wilde betekenen voor de jeugd in de binnenstad. Ik wil de jongeren laten ervaren wat sport ook voor hun kan betekenen, waarbij de nadruk ligt op een zinvolle vrijetijdsbesteding, identiteit vorming, binding, discipline en omgangsvormen mee te geven. Ik ben van mening dat sportlessen van de juiste docenten een positieve invloed kan hebben op de jeugd.

Heeft u als bewoner  (jong en oud) zelf ideeën / wensen of bent u een sportaanbieder/ organisatie  die een beweegaanbod wil uitzetten bij een nieuwe doelgroep, neem dan contact op via chaibelmaach@jibbhelmond.nl