Kirby Knufman

Kirby Knufman
Helmond Noord

Na dat ik mijn diploma van het CIOS heb behaald ben ik gaan werken op een BSO waar ik in 2006 ben begonnen. Ook verzorgde ik daar na school de gymlessen.

Sinds 2010 werk ik bij JIBB als combinatiefunctionaris in de wijk Helmond-Noord. Hier verzorg ik sport clinics op 4 verschillende basisscholen om kennis te maken met allerlei verschillende sporten. Daarbij bied ik de kinderen na schools sporten aan. Het doel is om kinderen ‘het’ plezier van bewegen te laten ervaren en dat in samenwerking met verenigingen om zo misschien hun sport te kunnen kiezen die ze zelf leuk vinden. De verschillenden leeftijd categorieën spreken mij aan omdat ik graag met kinderen werk en sporten en bewegen belangrijk vind. Dit wil ik graag over brengen.

Van kinds af aan heb ik geturnd en gevolleybald. Met turnen ben ik gestopt maar ben wel zelf les gaan geven bij een turn vereniging. Helaas ben ik afgelopen jaar moeten stoppen met volleyballen vanwege blessures.

Dit viel me heel zwaar omdat het de sport was waar ik mijn lief en leed in stopte. Tegenwoordig doe ik zumba, dit bevalt me ook goed maar zo leuk als ik volleybal vond word dit nooit.

Gelukkig heb ik een super baan waarin ik mijn passie kan overbrengen op kinderen en zal dat altijd met plezier doen.