René Taal

René Taal
Combinatiefunctionaris Binnenstad / Oost

Na mijn opleiding aan het ROC Sport en Bewegen in Tilburg ben ik gaan werken Eindhoven binnen het project Tijd voor Sport. Vanuit dit project ben ik in verschillende sportprojecten werkzaam geweest voor Eindhoven Atletiek, Sportformule, KNVB, buitenschoolse opvang en ook Sport BSO de Braak in Helmond. Allemaal projecten onder de noemer Sportstimulering, iets wat me erg uit daagt. Vanuit het laatste ben ik verder gegaan bij stichting JIBB, wat ik nog elke dag met veel plezier doe! Van je hobby je werk maken zeggen ze ook wel eens… In de tussentijd heb ik verschillende cursussen en bijscholingen gevolgd; KNVB TC3, KNVB verenigingsondersteuning, NSL (snowboarden), RSL A (recreatiesportleider) en verschillende duikcursussen. Binnen stichting JIBB werk ik als combinatiefunctionaris in Helmond Binnenstad / Oost, waar ik werkzaam ben op en met de scholen, welzijnsorganisaties en verenigingen.

Mijn sportieve hobby’s zijn  voetbal, snowboarden, duiken en boksen, die zo in de loop der jaren allemaal beoefend worden. Sommige wat actiever, sommige wat minder actief, maar wel allemaal met veel plezier. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij mij eigen vereniging, iets waar ik mijn energie graag in steek.

Binnen JIBB hoop ik mensen in de stad enthousiast te krijgen met de beleving binnen een sport en/of rondom een bepaalde sport. Door het organiseren van projecten in samenwerking met de organisaties in de wijk, maar ook door het organiseren van evenementen in de stad.