Teun Welten

Teun Welten
Mierlo-Hout

In 2009 heb ik de opleiding Sport en Bewegen succesvol afgerond. Destijds ben ik begonnen als sportinstructeur bij Stichting Sport BSO De Braak. Deze is in de loop der jaren overgegaan tot Stichting JIBB. Hier ben ik inmiddels alweer 4 jaar werkzaam als combinatiefunctionaris in de wijk Mierlo-Hout. Naast mijn werkzaamheden bij JIBB ben ik ook sportcoach in het St. Anna ziekenhuis. Hier laat ik kinderen met obesitas ervaren hoe belangrijk bewegen is. In 2012 ben ik gestart met de opleiding docent lichamelijke opvoeding om mezelf breder te ontwikkelen.

Voetbal is mijn sport. Vroeger heb ik ook lang getennist, maar op het moment dat ik naar de middelbare school ging heb ik een keuze moeten maken die ik niet graag had gemaakt. Tennis of voetbal. Ik koos voor het voetbal en heb toen 2 jaar met veel plezier bij Helmond Sport gevoetbald. Uiteindelijk ben ik weer op het vertrouwde nest terecht gekomen en voetbal ik alweer een aantal jaar bij Stiphout Vooruit.

Bewegen is niet alleen belangrijk maar ook ontzettend leuk. Ik wil kinderen kennis laten maken met de verschillende sporten die Helmond te bieden heeft. Daarbij probeer ik kinderen uit te dagen om te achterhalen welke sport bij hen past en ze tevens een positieve ervaring met sport te geven.